ZSIS i FESB potpisali Sporazum o suradnji

Ravnatelj Zavoda za sigurnost informacijskih sustava mr. sc. Robert Žunac i dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Sven Gotovac potpisali su 28. lipnja 2019. Sporazum o suradnji na razvojno-istraživačkim, znanstvenim i obrazovnim projektima. 
Ravnatelj ZSIS-a s dekanom FESB-a

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje kao jedna od vodećih hrvatskih visokoškolskih i istraživačkih ustanova u području elektrotehnike, računarstva, strojarstva, brodogradnje i industrijskog inženjerstva kroz nastavu, znanstveni i razvojno-istraživački rad neposredno potiče sustavni razvoj raznovrsnih računalnih i komunikacijskih sustava za čiju je informacijsku i kibernetičku sigurnost zadužen Zavod za sigurnost informacijskih sustava kao središnje državno tijelo za obavljanje poslova u tehničkim područjima informacijske sigurnosti državnih tijela Republike Hrvatske.

Suradnjom s vodećim hrvatskim znanstvenim institucijama Zavod za sigurnost informacijskih sustava i nadalje teži poticanju novih oblika prijenosa znanja, podizanju svijesti o važnosti područja informacijske i kibernetičke sigurnosti, promicanju suradnje s akademskom zajednicom kao i daljnjem podizanju vlastitih sposobnosti korištenjem najboljih nacionalnih znanstvenih, inovacijskih i obrazovnih potencijala.

Svečanom činu potpisivanja Sporazuma nazočili su dekan Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Neven Vrček, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu  izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec i dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Drago Žagar. 
Ravnatelj ZSIS-a s dekanima FER-a, FOI-a, FESB-a i FERIT-a

Dekani fakulteta i ravnatelj Zavoda za sigurnost informacijskih sustava tom su prigodom raspravljali o ulozi fakulteta u promicanju i jačanju područja informacijske i kibernetičke sigurnosti kroz obrazovni i razvojno-istraživački rad, daljnjem jačanju međusobne suradnje kroz provedbu zajedničkih projekata kao i ulozi fakulteta u izgradnji cjelokupnog sustava kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj.