Vijesti

Uslijed povećanog broja korisnika koji pristupaju od kuće informacijskim sustavima svojih institucija pojavljuje se prijetnja njihove kompromitacije.
Zavod za sigurnost informacijskih sustava želi upozoriti na širenje zlonamjernih (phishing) poruka elektroničke pošte koje iskorištavaju situaciju s globalnom pandemijom koronavirusa.
Treća Konferencija o sigurnosti informacijskih sustava u organizaciji Zavoda za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS) pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva obrane održana je 3. prosinca na temu "Kibernetička sigurnost digitalnog društva – izazovi, rizici i prilike".
Zavod za sigurnost informacijskih sustava izradio je Tehničke preporuke za povećanje sigurnosti komunikacije elektroničkom poštom.

Sigurnosne objave

U zadnjih nekoliko tjedana, Zavod za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS) uočio je povećan broj zlonamjernih (phishing) poruka elektroničke pošte koje su usmjerene prema tijelima u nadležnosti ZSIS-a.
Tvrtka Microsoft izdala je zakrpu za kritičnu ranjivost (CVE-2020-0688) za poslužitelje elektroničke pošte Microsoft Exchange u sklopu redovitih zakrpa za Microsoft proizvode koje se izdaju na tjednoj bazi.
Zavod za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS) je uočio novu phishing kampanju koja se širi putem elektroničke pošte, a počela je 22. siječnja 2020. godine.
Zavod za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS) uočio je novu phishing kampanju koja se širi putem elektroničke pošte i koja je počela 2. prosinca 2019.