Vijesti

Srce je u okviru Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti, sukladno mjeri A.3.1, zajedno sa sunositeljima ZSIS-om i HAKOM-om izradilo Preporuke za korištenje nacionalnog čvora za međusobnu razmjenu internetskog prometa.
U organizaciji Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu je od 14. do 15. rujna 2016. održan simpozij FSec 2016, jedan od najvažnijih događaja u području informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj.
Ravnatelj Zavoda za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS) mr. sc. Robert Žunac i ravnatelj Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet Zvonimir Stanić potpisali su 31. svibnja 2016. sporazum o poslovnoj suradnji. 
Zavod za sigurnost informacijskih sustava u skladu s nacionalnim i međunarodnim TEMPEST smjernicama uveo je mogućnost akreditiranja tvrtki koje se bave ili planiraju baviti razvojem, proizvodnjom, prodajom, održavanjem ili testiranjem TEMPEST opreme.

Sigurnosne objave

Dana 1. ožujka 2016. javno je objavljeno postojanje nove ranjivosti pod nazivom Drown attack koja se odnosi na HTTPS protokol i ostale servise koji se oslanjanju na SSL i TLS kao osnovne kriptografske protokole za sigurnu komunikaciju na internetu.
Tvrtka Trustwave 22. listopada 2015. objavila je pronalazak ranjivosti u jednom od najpopularnijih CMS sustava - Joomla! CMS-u.
Ciljani i prikriveni napadi znatno porasli u proteklih 12 mjeseci, pri čemu su tvrtke u Velikoj Britaniji češća meta nego slične organizacije u Europi.
Jedna trećina DDoS napada praćena je sekundarnim napadima.