Vijesti

Treća Konferencija o sigurnosti informacijskih sustava u organizaciji Zavoda za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS) pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva obrane održana je 3. prosinca na temu "Kibernetička sigurnost digitalnog društva – izazovi, rizici i prilike".
Zavod za sigurnost informacijskih sustava izradio je Tehničke preporuke za povećanje sigurnosti komunikacije elektroničkom poštom.
Treća Konferencija o sigurnosti informacijskih sustava u organizaciji ZSIS-a na temu „Kibernetička sigurnost digitalnog društva – izazovi, rizici i prilike“ održat će se 3. prosinca 2019.
Zavod za sigurnost informacijskih sustava i Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET izradili su dokument "Okvir dobrih praksi za usklađivanje operatora ključnih usluga s mjerama Zakona o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga i provođenje ocjene sukladnosti".

Sigurnosne objave

Zavod za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS) je uočio novu phishing kampanju koja se širi putem elektroničke pošte, a počela je 22. siječnja 2020. godine.
Zavod za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS) uočio je novu phishing kampanju koja se širi putem elektroničke pošte i koja je počela 2. prosinca 2019.
Zavod za sigurnost informacijskih sustava (ZSIS) uočio je novu phishing kampanju koja se širi putem elektroničke pošte i koja je počela 16. listopada 2019. 
Tvrtka Microsoft izdala je zakrpu za kritičnu ranjivost (CVE-2019-0708) u operacijskim sustavima Microsoft Windows u sklopu mjesečnih sigurnosnih zakrpa pod nazivom May 2019 Security Updates. Osim zakrpe za navedenu ranjivost, mjesečna objava za svibanj sadržava nadogradnje i zakrpe za druge otkrivene ranjivosti i sigurnosne probleme.